Reis naar Valencia, Spanje

Ben je gek op Paella, gaat jouw hart sneller kloppen van zon, zee en strand en houd je van de Spaanse cultuur? Ga dan op reis naar Valencia!

Reizen van Moyagers naar Valencia, Spanje

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt aan de Costa del Azahar, vlak bij de Middellandse zee. De stad werd in 138 voor Christus door de Romeinen gesticht en staat bekend om haar talrijke sinaasappelbomen. Let tijdens je bezoek aan Valencia wel op dat je niet zomaar sinaasappels van de bomen plukt. De sinaasappels die in de stad aan de bomen groeien zijn voornamelijk geplant voor de sier en zijn dus niet eetbaar.

Het klimaat in Valencia is aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt om en nabij de 17,8 graden, wat Valencia zeer geschikt maakt om het hele jaar door te bezoeken. De zomers in Valencia zijn warm, iets warmer dan in Barcelona, en de winters zijn er erg mild.

Vluchten
Zoek naar een vlucht naar Alicante International Airport

Dingen om te doen in Valencia, Spanje

De bezienswaardigheden in Valencia zijn eindeloos en bieden voor ieder wat wils. Slenter een middag door de stad en bezoek het centrum van Valencia. Ontdek bijvoorbeeld de Mercado Central, een van de grootste markten van Europa. De markt is overdekt en heeft talloze kraampjes waar je typische Spaanse lekkernijen kunt kopen. Loop vervolgens buiten naar La Lonja de la Seda en laat je betoveren door alle mooie beelden die je ziet als je naar boven kijkt.

Mocht je het op het heetst van de dag even te warm vinden om rond te slenteren, plof dan lekker neer in een van de vele parken in Valencia. Het Parque Natural de la Albufera en de Jardín Monforte zijn echte aanraders. Hier kan je heerlijk uitrusten en genieten van de omgeving. Wist je trouwens dat er in de Jardín Monforte een romantisch sfeertje heerst? Het is de ideale plek om samen met je vriend of vriendin te genieten van een stukje natuur in Valencia.

Bezoek tijdens je verblijf in Valencia ook zeker de torens van de oude stadsmuur. De Torres de Quart en de Torres de Serranos zijn torens die na het neerhalen van de stadsmuur zijn blijven staan. De torens dienden ter verdediging van de stad en hebben daarom verschillende gaten. Die gaten werden gebruikt voor de kanonnen. Een van de Torres de Cuart werd ook gebruikt voor de opslag van buskruit. Later werd de toren gebruikt als gevangenis. De gevangenis bleef bestaan tot 67 jaar na de val van de stadsmuur.

Het plein Plaza de la Vírgen is een van de pleinen die je zeker gezien moet hebben voordat je de stad verlaat. Op dit plein vind je de Catedral de Santa Maria de Valencia, dat is dé kathedraal van Valencia die gewijd is aan Maria. Vroeger stond er op de plek van de kathedraal een moskee, maar na het vertrek van de Arabieren werd de kathedraal gebouwd. Op het plein vind je ook de Basílica de la Virgen de los Desamparados, de Basiliek van de Maagd van de Hulpbehoevenden, die gewijd is aan de beschermheilige van de stad. Achter de basiliek vind je de ingang van het L’Almoina, waar je de restanten van een ondergronds Romeins badhuis kunt bewonderen.

Zoek ook het Casa Judía eens op! Het Joodse huis is een prachtig bouwwerk bestaande uit allerlei vrolijke kleuren. Om het huis te zien moet je wederom even omhoog kijken. Het gebouw bevindt zich tussen de Gran Via en Plaza de Toros.

Tijdens je vakantie moet je natuurlijk ook genieten van al het lekkers dat het land je te bieden heeft. In Valencia kan dit zeker! Geniet van een overheerlijke Paella Valenciana onder het genot van een lekkere rode wijn of cava. Geen fan van wijn, maar wel een liefhebber van cocktails? Probeer dan eens een Agua de Valencia. Dit drankje, bestaande uit cava, gin, wodka, suiker en jus d’orange, is een heerlijke frisse dorstlesser. Als je liever iets zonder alcohol drinkt is een Horchata misschien wel iets voor jou. Dit drankje wordt gemaakt van een soort noten en is vooral erg lekker als het iets warmer is.

De echte chocoladeliefhebbers mogen niet naar huis zonder één (of meerdere) stukje(s) Valor chocolade te hebben geproefd. Deze is verkrijgbaar in veel winkels in de stad, maar ook in een echte Valor Chocolateria. Valencia biedt genoeg lekkers voor iedereen!

Natuurlijk klinkt het allemaal erg mooi in deze tekst, maar in het echt is het nog mooier! Boek vandaag nog jouw reis naar Valencia en ervaar zelf hoe leuk deze stad is! Hasta pronto en Valencia!

Populair
4.8  van de 5 sterren
Oceanogràfic Valencia: Skip the line €23.30 Haaien, pinguïns, krokodillen en het grootste dolfinarium van Europa
Populair
4.8  van de 5 sterren
Stad van de Kunst en de Wetenschap - Wetenschapsmuseum: Skip the line €4.00 Een wereld vol futuristische, wetenschappelijke wonderen
Populair
4.4  van de 5 sterren
Hop-on Hop-off Bus Valencia €19.00 Leer de stad kennen op je eigen tempo met deze educatieve hop-on hop-off bustour